"Světlem pro mé nohy je Tvé Slovo, osvěcuje moji stezku."

Kdo je horší? katolík, nebo evangelík?

30. 12. 2009 7:00

Podobné osočování není zcela výjimečné.. ale faktem je, že není horší ani jedna z těchto skupin, a ani žádná další skupina (jako Svědkové Jehovovi, Mormoni, nebo kdokoli další).. Nehledě na to, že všichni bez rozdílu jsou hříšníci a nebe si nezasluhují.

Ale teď k otázce... horší není ani katolík, ani evangelík. Nejhorší je pokrytec. Pokrytec, který vyznává jakékoli náboženství, ohání se Bohem, třeba se i aktivně účastní všeho, co se v kostele či sboru děje a plní náboženské povinnosti, ale z jeho skutků mohou věřící i nevěřící lidé číst zlost, závist, pomluvy, lži, přetvářku, snižování druhých, nemilosrdenství, smilnění se světem... Takový člověk snižuje Boží jméno před všemi, kým se představí jako křesťan a chová se jako syn světa.

Na takovém "křesťanství" je něco nekřesťanského... A jestli se to kohokoli dotýká, ať odstoupí od svých hříchů a přilne k Bohu, vše své odhodí a jde jen k Němu.

Zobrazeno 6721×

Komentáře

MiroslavKratochvíl

Katolík věří a vyznává (měl by), že záleží na tom, jaké víry jsme! Je nemyslitelné, aby si katolík říkal, že jeho víra je stejná, správná jako víra nekatolická. A to, když to vyznává, neznamená, že vynáší nějaké soudy nad lidmi. Jedná se o rozumné zdravé rozlišování, která víra je pravá a která ne.

floweret

Díky za všechny názory. :-)<br />
Myslím, že není jedno, jaké je člověk víry - má věřit v Krista - neboť nikdo nepřichází k Otci, než skrze Něj. Do jakého kostela, nebo sboru chodí, má samozřejmě vliv. Některé organizace ke Kristu třeba vedou jen jaksi "okrajově", některé mají vše možné uspořádány Kristocentricky. Ale ať je člověk v té, či oné církvi/organizaci, pokud nežije víru v praktickém životě, je to jen obílený hrob.<br />
Jak píše Janiule, není pravidlem, že je věřící člověk "svatější"... a to je smutné. Protože by svatější být měl a mělo by to být vidět. Když nebude na našich životech vidět, že nás Kristus proměnil a stále proměňuje ke svému obrazu, jak mají nevěřící lidé vědět, že Kristus může změnit i jejich život?<br />
To, jak jednáme, má být potvrzením naší víry... a také jím bude i před soudem.

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková