"Světlem pro mé nohy je Tvé Slovo, osvěcuje moji stezku."

Radostná zvěst

9. 8. 2010 14:30
Rubrika: ostatní | Štítky: zvěstování evangelia

Na jednom blogu jsem nedávno četla článek, který mě velice zaujal (http://dromedar.signaly.cz/0809/nemuzeme-hlasat-evangelium). Od uveřejnění sice uběhl docela dlouhý čas, ale každopádně mě to vedlo k zamyšlení nad tím, co vlastně chceme předávat... co je tou radostnou zvěstí...

Ráda bych, kdybyste se každý mohl zamyslet, co to pro vás je... Co je ta radostná zvěst křesťanství? Jestli můžete, věnujte tu chvilku přemýšlení a případně komentáři... Myslím, takové ujasnění není vůbec špatné.


Já to napíšu až později... ale už to mám rozmyšleno (i když moc nebylo co rozmýšlet) :-)... to jen abych něco nepodsouvala druhým :-).

 

"Buďte vždy připraveni dát odpověď každému, kdo by vás vyslýchal o naději, kterou máte ale čiňte to s tichostí a s uctivostí."

(1. Petrův 3:15-16)

Zobrazeno 1537×

Komentáře

kacarovi3

Jani,je to věčný problém-být připraveni.Přijde autonehuda a jsme zmatení-nepřipravení-jde o život bližního!Přijde otázka bližního a musíme mít v sobě hodnoty,které můžeme dávat druhým.Tyto hodnoty se musí pracně zbírat,pochopit a vstřebat.Proto nesmíme spát na vavřínech a stále přemýšlet,poznávat a zkoušet to poznání na ostatních.Lidé okolo jsou vděčný materiál k našemu poznání.Jenže každý musí začít hlavně u sebe-poznat sama sebe.Na TOM POSTAVÍME VŠE.Dík za blog.Pavel.

MartyR

Radostnou zvěstí,slovy apoštola Pavla,je kázat zmrtvýchvstalého Krista a odpuštění hříchů. <br />
Sám za sebe s tím souhlasím a přidám,ukazovat světu kolem,že Ježíš žije v nás.Aby zatoužili po tom co máme ;-)

floweret

Pavle, a co bys pověděl člověku, který se Tě ptá, co je radostná zvěst křesťanství? Čím se naše radostná zvěst liší od jiných? Třeba jen v pár větách... jak to vidíš Ty?

Karel-čtvrtý

Evangelium, čili radostná zvěst je zvěst o Ježíši Kristu. Je to předávání informace, která je pozitivní. Je to informace o tom, kdo je Ježíš, jaké má názory, jaký má k nám vztah. Teologicky řečeno je to kristocentrická informace.

Jak už ale zmínil MartyR, není to jen informace předávaná slovy, ale i životem - Matouš 5:16  Tak ať svítí světlo vaše před lidmi, aby viděli vaše dobré skutky a vzdali slávu vašemu Otci v nebesích.

Dobrá správa je pro lidi třeba to, že mají někde slevy, křesťané nesou správu, že spasení je zdarma :-)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková